2/2/12

Για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε…





Πανελλαδική Παντεχνική Αποχή και ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στις 11 το πρωί, στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29)

Όσοι έχασαν την πρώτη πορεία που είχε γίνει το Δεκέμβριο, έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν αύριο! Όπως πολύ εύστοχα είχε περιγράψει στο poko pokito ο συνάδελφος blogger και αρχιτέκτονας Δ.:


«Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά είναι πραγματικότητα. Παρατήσαμε για λίγο την θαλπωρή των γραφείων μας και ξεχυθήκαμε στους δρόμους πρωί πρωί να διαμαρτυρηθούμε. Μαζευτήκαμε αρκετοί, συναντηθήκαμε με τους παλιούς γνωστούς μας μετά από χρόνια. Είπαμε για τις παλιές μας καψούρες, τις κοινές μας αναμνήσεις και πολλά άλλα ακόμη ....... Με τον καφέ και το τσιγάρο στο χέρι και την μεγαλοψυχία που μας χαρακτηρίζει τόσα χρόνια, χαρήκαμε που βρεθήκαμε για άλλη μια φορά μαζί με τα λαμόγια (συναδέλφους) μας, υπαλλήλους των πολεοδομιών. Έτσι σαν μια υπέροχη παρέα και με την βοήθεια του ήλιου αρχίσαμε να διαδηλώνουμε. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι την επιλογή της μουσικής στην εκδήλωση, ανέλαβε για άλλη μια φορά η χορωδία του ΠΑΜΕ με τα τραγούδια της πλουτοκρατίας.

Διασχίσαμε την καρδιά της Αθήνας, τρία ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα για να καταλήξουμε έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπου ήταν ο τελικός προορισμός. Μετά από λίγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ μας ανακοίνωσε ευγενικά τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Υπουργό της συμμαχικής κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο, παρά ότι έγραψε όλα τα αιτήματα μας στα ΠΑΠΑΡΙΑ του... υπογράφοντας την εξαφάνιση μας.


Ανταλλάξαμε τα τηλέφωνα των ψυχιάτρων μας, μιλήσαμε για λίγο για τα φάρμακα που πίνει ο καθένας μας και μετά αρχίσαμε να χανόμαστε με μια πικρία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μας. Αυτή είναι η συνηθισμένη εικόνα ύπνωσης, αδιαφορίας, που παρουσιάζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία σε κάθε της έκφραση σε μια χώρα που βουλιάζει σε κάθε επίπεδο.»


Κι αν ο καιρός δεν το επιτρέψει η πορεία θα γίνει σε κλειστό χώρο…

Γιατί πέρα από τα αστεία οι νόμιμες αμοιβές συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά υπογράφηκε σήμερα και θα δημοσιευτεί άμεσα το οριστικό άνοιγμα των αμοιβών επαγγέλματος μηχανικού (όπως αυτοί θέλουν να το ορίζουν κι όχι όπως ουσιαστικά θα έπρεπε να είναι…) Δείτε το αρθρ. 5 παρ. 8 του νέου πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε χτες από την βουλή.

8. Η παρ. 1β του άρθρου 7 του ν. 3919/2011 καταργείται.

Και η παρ. 1β του Ν.3919/2011 αναφέρει:
Η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε., όταν περιέρχεται στην αντίληψή του περίπτωση συνομολογήσεως από μηχανικό σύμβασης, της οποίας η αμοιβή φαίνεται ασυνήθιστα χαμηλή, τον καλεί εγγράφως να δικαιολογήσει το ύψος της, ζητώντας τις διευκρινίσεις που κρίνει σκόπιμες. Εφόσον οι εξηγήσεις του ενδιαφερομένου δεν κριθούν ικανοποιητικές, το Δ.Σ. του Τ.Ε.Ε. μπορεί να ασκεί πειθαρχική δίωξη κατά τις κείμενες διατάξεις.

Καλή τύχη σε όλους μας! Όλους όσους σπουδάσαμε στα θρανία με δανεικά ιδανικά…