14/11/13

Κι αν εκλεγώ;

Θα είμαι απολύτως ειλικρινής. Ποτέ δεν ήμουν από τους φανατικούς των εκλογών και των πέριξ αυτών προεκλογικών διαδικασιών. Ο λόγος για τούτο είναι πέρα από προφανής: το κομματικό στίγμα δεν το ήθελα ούτε το επιδίωξα. Μεγάλωσα σε μια εποχή που η κομματική ταυτότητα ακολουθούσε την κοινωνική ζωή. Με τα σοβαρά προβλήματα που συνεπάγονταν αυτού του στιγματισμού να ορίζουν ζωές, καριέρες και φιλίες… Σε βαθμό τέτοιο που αποτελούσε ένα σαφές είδος ρατσισμού!

Σήμερα βρεθήκαμε στον αντίποδα. Η οικονομική κρίση –κυρίως αυτή– έφερε στη μεγάλη μάζα του κόσμου την αποστροφή από τα κόμματα και κατ’ επέκταση από την ενασχόληση με τα κοινά. Είναι όμως αυτή η ενασχόληση ο μόνος τρόπος ενεργούς συμμετοχής και αλληλεπίδρασης, για να μπορέσουν κάποιες καταστάσεις να βελτιωθούν. Να αλλάξουν… Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι το ΤΕΕ μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια νύχτα. Μπορώ να πιστεύω ότι μερικά πράγματα θα αλλάξουν. Μπορώ να επιμένω για αυτό και να αγωνίζομαι γι’ αυτό.
--
Ακολουθώ την ΕΛΕΜ πρώτα από όλα επειδή είναι α-κομμάτιστη. Δεν πρόσκειται σε κανέναν, πουθενά και αμετάκλητα. Εδώ και 19 χρόνια…

Βάζω υποψηφιότητα για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ με όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους της ΕΛΕΜ γιατί είναι όλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Που σημαίνει ότι έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμένα, με εμάς. Και είναι ένα ψηφοδέλτιο φίλων με κοινά συμφέροντα… Ούτε δημόσιοι υπάλληλοι είναι, ούτε μισθοδίαιτοι!

Και συντάσσομαι με την ΕΛΕΜ αφού πριν από αυτό κάποιοι φίλοι μέσα από την ΕΛΕΜ με ρώτησαν: «Αυτά που γράφεις, δεν έρχεσαι να τα πεις κιόλας; Δεν έρχεσαι να ενώσεις τη φωνή σου με τη δική μας;»

Κι αν εκλεγώ; Πάλι ο Κώστας θα ‘μαι!
--
Οι εκλογές του ΤΕΕ, του μεγαλύτερου κλαδικού φορέα της χώρας, είναι οι τρίτες σε πλήθος και δυναμική εκλογές (μετά τις βουλευτικές και τις δημοτικές) και αποτελούν από μόνες τους ένα τεράστιο γκάλοπ και ένα σοβαρό στατιστικό δείγμα για τα τεκταινόμενα στην κοινωνική ζωή. Και ειδικά φέτος είναι ιδιαίτερη η προσμονή των αποτελεσμάτων λόγω οικονομικής κρίσης. 

Ένα ηχηρό όχι στα κόμματα πρέπει να ακουστεί από τους μηχανικούς στις 24 του Νοέμβρη… Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτό τον ήχο ας έλθουν να ψηφίσουν… Όχι στην αποχή της υγιούς μάζας και ιδιαιτέρως των νέων, εκείνων που δεν μεγάλωσαν στη σκιά των κομμάτων, εκείνων που δεν συνδικαλίστηκαν ποτέ, εκείνων που δεν ανέθρεψαν βολεμένους καρεκλοκένταυρους.

Ενημερωτικά παραθέτω: Ψηφίζουμε στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Βάζουμε μπόλικους σταυρούς για την Αντιπροσωπεία (στην Αθήνα μέχρι 25) και δεν απαιτείται να έχουμε πληρώσει τις συνδρομές μας στο ΤΕΕ. Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα του ΤΕΕ. Τα λοιπά εκ του σύνεγγυς!