14/10/16

Τεχνικά Hoaxes - Επιβεβαιώνεται!

Αθήνα, κέντρο του ανταποκριτή μας

Γιγαντιαίων διαστάσεων διάγραμμα δόμησης έκανε την εμφάνισή του σε τεχνική υπηρεσία της πρωτεύουσας. Το διάγραμμα έχει μήκος περί τα 4,60 μ. και ύψος 0,80 μ. και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στις κατά τόπους πολεοδομίες. Το βάρος του εκτιμάται περί τα 350 γραμμάρια δηλαδή περίπου όσο ζυγίζει η φέτα μιας εβδομάδας για μια τετραμελή οικογένεια! 


To  διάγραμμα δόμησης αλίευσε υπάλληλος της υπηρεσίας μέσα από φάκελο που του εστάλη με το ταχυδρομείο. Ο υπάλληλος περίμενε τον φάκελο του ακινήτου εδώ και αρκετές ημέρες αλλά το ταχυδρομείο καθυστερούσε χωρίς κανείς να υποψιάζεται την αιτία της ασυνήθιστης καθυστέρησης.

Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε με τον μηχανικό και το ταχυδρομείο δεν είχε καταφέρει να εκμαιεύσει μια πειστική απάντηση για την τύχη του φακέλου. Όταν αισίως ο φάκελος έφτασε στο γραφείο του, ο courier λιποθύμησε.

Ο Κ. δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του μόλις άνοιξε το φάκελο! Αμέσως τηλεφώνησε σε συναδέλφους του και φίλους μηχανικούς που έτυχε να βρίσκονται κοντά και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν για να το ξεδιπλώσει! 

"Δεν το χωρούσε ο νους μου, έχω δει πολλά στην καριέρα μου, μα δεν είχα ξαναδεί κάτι τόσο ...μεγάλο", δήλωσε στον ανταποκριτή μας και συνέχισε: "Καταλαβαίνει κανείς ότι με μικρότερη κλίμακα το σχέδιο θα ήταν 2 ή 3 φορές μικρότερο. Ακόμη κι έτσι όμως, από τη στιγμή που έχει πάρει τη στρογγυλή σφραγίδα, η αξία του είναι πραγματικά ανεκτίμητη". Σε ερώτηση μας για το τι πραγματικά έφταιξε ο έμπειρος υπάλληλος σχολίασε: "Η κλίμακα όπως ορίζεται στον νόμο αλλά και η τρισδιάστατη απεικόνιση είναι σκέτη καταδίκη για τα διαγράμματα!"

Άλλος ελεγκτής μας είπε: "Τις τελευταίες ημέρες κανείς δεν εργάζεται με ησυχία. Το περιστατικό αγγίζει τα όρια του μύθου, με την περιέργεια και τον θαυμασμό των υπαλλήλων να βρίσκεται στα ύψη".

Σύμφωνα με πληροφορίες για να ξεδιπλωθεί το διάγραμμα χρειάστηκαν 3 άνθρωποι και για να αναδιπλωθεί απαιτήθηκε περίπου ένα δεκάλεπτο. Από έγκυρες πηγές αναφέρεται ότι το διάγραμμα φέρει θεώρηση από ΥΔΟΜ της ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ παραμένει άγνωστος ο χρόνος που παρέμεινε ανοικτό όταν ελέγχθηκε. Το όνομα του μελετητή αλλά και του θαρραλέου ελεγκτή παραμένουν κρυμμένα ως επτασφράγιστο μυστικό στα αρχεία της υπηρεσίας.Τέλος, έντονες είναι οι ανησυχίες φορέων, συλλόγων και του επιμελητηρίου για την ύπαρξη νέου περιστατικού. Έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι σύντομα θα μιλάμε για διαγράμματα δόμησης "νέας γενιάς" που θα κατακλύσουν τις πολεοδομίες. Η πολιτεία πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα.
Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΣτΓ: Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να αστειευθώ για συναδέλφους/φίλους μηχανικούς ή για το προϊόν της δουλειάς τους, τα σχέδιά τους. Ακόμη περισσότερο δεν θα ήθελα να το κάνω σε ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω καν. Δεν το συνηθίζω να "τρολλάρω" πίσω από την πλάτη του άλλου, με ξέρετε! Τούτο το κείμενο έχει να κάνει με το ασύνηθες του μεγέθους που προκαλεί η ίδια η νομοθεσία και μόνο. Θα επανέλθω...