2/7/16

Πολιτικοί μηχανικοί με ανησυχίες

...με εκλογικές ανησυχίες αφού αναμετρώνται καλοκαιριάτικα μπας κι αλλάξουν τον τόπο! Τούτο σκέφτονται και σε κοιτούν σαν να επιλύουν ξανά όλο τον ΕΚΩΣ: "Μήπως έχεις κάνα φίλο πολιτικό μηχανικό να κατέβει να ψηφίσει τον δικό μου;" Αυτή η απεγνωσμένα απροκάλυπτη αναζήτηση ακόμη και του ...τελευταίου διαθέσιμου σταυρού συχνά με αφοπλίζει. Δεν ταιριάζει επ' ουδενί με την αξιοπρέπεια του επαγγελματία ή την υπομονή του "διαγωνιζόμενου". Παιδιά, κι οι τοπογράφοι κατέβηκαν τις προάλλες σε εκλογές αλλά δεν το 'καναν θέμα. Κι οι μηχανολόγοι το ίδιο, κανένας δεν τους πήρε χαμπάρι. Αλλά ποιος νοιάζεται για τις ...μειονότητες όταν κατεβαίνουν οι κοτζάμ πολιτικοί σε εκλογές;


Αγαπητοί φίλοι πολιτικοί και ψηφολάγνοι, κρατήστε το παρακάτω στατιστικό στοιχείο όπως αυτό εκφωνείται και μόνο! Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος (και περισσότερο) από τις εκλογές των αρχιτεκτόνων... Εκείνη, λοιπόν, την Κυριακή του Δεκέμβρη, (του 2014 βεβαίως, βεβαίως!) χρειάστηκε να ξεβολευτούν 23 άνθρωποι για να εκλεγεί ο φίλος τους στην Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ. Πρόκειται για ένα ελάχιστο νούμερο, ασύλληπτα μικρό σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο εκλέχθηκα μ' αυτούς και μόνο!

Λίγες μέρες μετά, όταν «κρέμασα» στα social την επίσημη ανακοίνωση μάζεψα περισσότερα likes! Μάζεψα 33 ολόκληρα likes! Κι αν αθροίσεις και τα επιπλέον μεμονωμένα πρόσωπα που πρόσθεσαν comments συγχαρητηρίων και ευχών (φχαριστώ κι από εδώ παρεμπιπτόντως) φτάνουμε αισίως τα 39! Τριάντα εννέα διαφορετικοί άνθρωποι! Κι από αυτούς οι αρχιτέκτονες είναι 28! Μετρημένοι!


Περισσότερα τα likes απ' τις ψήφους,
silver alert στου facebook τους τοίχους
ασκόπως στοχαζόμουν και τριγύριζα...
πολλοί, βεβαίως, απ' αυτούς μάλλον ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ
...δικό μου

Μην ψάξετε το γιατί, το πως και το επειδή, δεν υπάρχουν... Κατά τον μεγάλο Στηβ Γιατζόγλου με τη στατιστική μπορείς να πεις τη μεγαλύτερη αλήθεια αλλά και το μεγαλύτερο ψέμα! Με την τέχνη όμως τα λες όλα... Μόνο τέχνη

και τσίπουρο!

Σεις που θα "στηθείτε" ολάκερη την Κυριακή προσμένοντας έναν ακόμη "σταυροφόρο" σκεφτείτε καλύτερα να βρεθείτε και δύο βράδια μετά στην παρουσίαση του δίσκου ενός από 'σας! Τέχνη λέμε, κι ο Σταμ σκαρώνει στιχάκια:

Αγνοί Like-ατζήδες

Ο κούκος κι άλλοι εικοσ’ τρείς οι έρμοι οι ψηφοφόροι,
πού να τραβιέσαι Κυριακή; Θα ‘χουνε πάρει τα όρη…
Και πως να πείσει πια κανείς, στο πλήθος τι να τάξει;
Ποιος είναι τέτοια εποχή “ταμειακώς εντάξει”;

Μιλιούνια όμως πίσω σου ξεφτέρια και ατσίδες:
“εγώ είμαι εδώ”, “προχώρα εσύ” και… “στα ‘λεγα το είδες;”
μιλιούνια κι οι δεινόσαυροι, μιλιούνια οι μπαταχτσήδες,
μιλιούνια κι οι ηρωικοί, αγνοί Like-ατζήδες.

Ο κούκος κι άλλοι εικοσ’ τρείς για να σωθεί ο ΣΑΔΑΣ,
λίγο πιο πέρ' απ' το γκρεμό …καραδοκεί ο Καιάδας.
Πού να τραβιέται πια κανείς και που να βρει κουράγιο;
Ολόκληρο επάγγελμα κατάντησε ναυάγιο.
...του Σταμάτ'