28/12/11

Ήμουν κι εγώ στην παρουσίαση!

Οι παππούδες του Muppet Show...
Υπάρχουν ωστόσο μερικές απορίες. Μερικές αναζητήσεις σε θεμελιώδη ζητήματα που δεν απαντήθηκαν:

- Πως και κανονίστηκε να παρουσιαστεί το βιβλίο σου προτελευταίο; Τυχαίο;

Δεν νομίζω… Η πρόσκληση έλεγε ώρα έναρξης 5.00 μ.μ. και το βιβλίο παρουσιάστηκε στις 7.00 μ.μ. Σε κείνο το ολόγιομο δίωρο είχαμε άφθονο χρόνο να πιούμε τα ποτά μας, να χαβαλεδιάσουμε ασυστόλως και να αναγκάσουμε την παρουσιάστρια να συστήσει ησυχία ουκ ολίγες φορές… Κι όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα, τα μέλη του ΣΑΔΑΣ έκαμαν το καθήκον τους! Γηπεδοποίησαν και συνθηματολόγησαν σε μία καθώς έπρεπε και ήρεμη κατά τα άλλα παρουσίαση βιβλίου. Ακόμα ηχεί στ’ αυτιά μου το σύνθημα «συ-γγρα-φέ-ας, συ-γγρα-φέ-ας» όταν επιμόνως σε καλούσαν στην έδρα να παραλάβεις την αναμνηστική bundesliga κι εσύ είχες ακουμπήσει την πλάτη στον τοίχο και δεν κουνιόσουν επ’ ουδενί… Μωρ’ θα μας θυμούνται για καιρό… Σταμάτη!

- 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν: Ένας είναι ο Σταμάτης…

Καλά λέω ΣΑΔΑΣ… Εσύ δεν απεχθάνεσαι τους αρχιτέκτονες; Εσύ δεν είσαι που χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως «ζωγράφισέ το» αντί για «σχεδίασέ το»; Δημήτρης Α., Μανώλης Χ., Θανάσης Γ., Άννα Σ., Κώστας Π., Φωτεινή Σ., Κώστας Ζ., Λυδία Κ., Αγγέλα Δ., Μιχάλης Σ., περιέργως πολλοί αρχιτέκτονες δεν μαζεύτηκαν στην παρουσίαση Σταμάτη;

Για το ξεκάρφωμα καλέσαμε μερικούς εργολάβους, μια κατασκευάστρια, έναν τοπογράφο… Και κάνα δυο πολιτικούς μηχανικούς, αλλά από αυτούς που περισσότερο …αρχιτεκτονίζουν!!!

- Γιατί να λείπει από το βιβλίο εκείνη η τελευταία σελίδα που λέει μονάχα: «Ο συντάξας μηχανικός»; Πως γίνεται αλήθεια να υπογράφεις το βιβλίο σου χωρίς να βάζεις και μια σφραγίδα; Αυτή την ορθογώνια, ξέρεις… Του μηχανικού. Πως περιμένεις να μπει φαρδύ πλατύ μετά το «εθεωρήθη» από το κοινό σου; Ή μήπως αποποιήθηκες για εκείνο το απόγευμα την ιδιότητα και πλησίασες για πολλοστή φορά τον καλλιτεχνικό κόσμο; Θα έλεγα πως ήταν πια καιρός… Σταμάτη!

Με πολλή αγάπη...