24/10/11

F*ck Mobility, Hail Acropolis - ArchipunksΤο πλήθος των προτάσεων που κατατέθηκαν για τον Zombie Safe House Competition 2011 πρέπει να έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών κατά πολύ. Με μια πρόχειρη μέτρηση, στο blog του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί πάνω από 200 και είναι διαθέσιμες προς ψηφοφορία. Μεταξύ αυτών και μια ελληνική πρόταση, αυτή των Archipunks.

Μια πρόταση που θέλει γερό στομάχι… Πραγματικά, πόσοι θα σκεφτούν σε μια επιδρομή των zombies να ταμπουρωθούν στην …Ακρόπολη; Μια αμυντική θέση δοκιμασμένη εκατοντάδες φορές…

Η πρόταση με τίτλο «F*ck Mobility, Hail Acropolis» έχει προβλέψει τα πιθανά ενδεχόμενα, τις ζώνες άμυνας, τις απαραίτητες προσθήκες στο κτίριο, τα πάντα! . Όσοι δεν διακατέχονται από εθνικιστική λαγνεία θα απολαύσουν τη λογική της πρότασης και θα λατρέψουν την απεικόνιση. Οι υπόλοιποι εθνικόφρονες και αρχαιολάτρεις καλό είναι να μην συνεχίσουν το διάβασμα! Γι’ αυτούς δυστυχώς αντενδείκνυται!!!Προσωπικά πάλι πιστεύω ότι πρόκειται για μια σκέψη που ανήκει σε νεανικά τολμηρά μυαλά. Ο δε τρόπος απεικόνισης της πρότασης παραπέμπει στο αρχαίο, αλλά τόσο όμορφα συνδυασμένο με το μελλοντικό, το κατεστραμμένο περιβάλλον… Η εικόνα θυμίζει τόσο έντονα τον αγαπημένο μου Frank Miller! Με τις απαραίτητες παραπομπές στα σύγχρονα εγχώρια και ευρωπαϊκά οικονομικά δράματα, στήνουν το αληθοφανές σενάριο που τους επιτρέπει να καθορίσουν τις ανάγκες τους, τα όπλα τους, μέχρι και το σημείο που θα γίνει η τελική μάχη. Εκεί που θα μείνει ο ένας, ο last man standing. Οι archipunks περιέγραψαν στο κείμενό τους:

Δεν είναι απλά μια αμυντική θέση δοκιμασμένη εκατοντάδες φορές. Είναι ένα μνημείο, ένα από τα θαύματα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής και ένα ζωντανό σύμβολο του ανθρώπινου πολιτισμού και της ιστορίας. Η Ακρόπολη των Αθηνών.
Οι άνθρωποι ζούσαν στη μιζέρια, στη φτώχεια της οικονομικής κρίσης, χαμένοι στις διαφωνίες τους. Η Ελλάδα ήταν πλέον βάρος για την Ευρώπη, ένα βάρος που εκείνη είχε δημιουργήσει αλλά τώρα δε μπορούσε να ελέγξει. Ένας ιός ξέσπασε ξαφνικά στην Ελλάδα από κάποια εισαγόμενα προϊόντα και μεταμόρφωσε όλους τους ανθρώπους σε ζωντανούς νεκρούς. Όλη η Αθήνα γέμισε ζόμπι. Οι λιγοστοί που έμειναν κατέφυγαν στην ακρόπολη, στο μόνο ύψωμα που θα μπορούσαν να αντισταθούν. Η τοπογραφία με την καλή οχύρωση, η θέα που είχε, οι πηγές που παρείχαν νερό και τα μυστικά υπόγεια περάσματα που σε έβγαζαν σε κάθε γωνιά της πόλης έδιναν στους επιζώντες περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης. Από εκεί θα ξαναγεννηθεί το ελληνικό πνεύμα και ο πολιτισμός. Τα μαγνητικά πεδία και η χάρη της Αθηνάς, θεάς του πολέμου και της σοφίας, θα προστάτευαν τους υπερασπιστές της. Ο τελευταίος χρησμός από το μαντείο των Δελφών ήταν πως κάποτε θα εμφανιστεί ένας μεγάλος κίνδυνος που κανείς δεν θα έχει ξαναζήσει και τα μπετονένια τείχη θα σώσουν τους Έλληνες. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως θα εκπληρωθεί ο χρησμός και οχύρωσαν την ακρόπολη με τσιμέντο.

Η ακρόπολη οχυρώθηκε σε τρεις γραμμές άμυνας. Πρώτη είναι η εξωτερική γραμμή άμυνας που συμπίπτει με το αρχαίο τείχος και έχει κύρια είσοδο τα Προπύλαια και μια δεύτερη, κρυφή, είσοδο. Εντός των τειχών υπάρχει μεγάλη έκταση για καλλιέργειες και κτηνοτροφία και εγκαθιστώνται ηλιακά πανέλα και ανεμογεννήτριες. Ένα νέο άγαλμα-mecha της Αθηνάς κτίζεται ως αφιέρωμα προς αυτή, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ισχυρό όπλο για τους αμυνόμενους. Η κύρια γραμμή άμυνας είναι οι οχυρώσεις εντός του περιγράμματος της ακρόπολης, ενώ η τελική γραμμή άμυνας είναι ο ίδιος ο Παρθενώνας. Το μνημείο μετατρέπεται σε οργανωμένο συγκρότημα κατοικιών. Στο πτερόν του προστίθενται 13 κατοικίες ανά πλευρά, ενώ στην πρόσοψη περιστρεφόμενο αμυντικό κανόνι. Προστίθεται επίσης συμπαγής δίρριχτη πλάκα οροφής πάχους 2,5 μέτρων. Οι προσθήκες είναι όλες μπετονένιες και ανακτούν το αρχικό περίγραμμα του ναού. Στο εσωτερικό του δημιουργείται σφραγισμένο καταφύγιο τύπου bunker που αποτελεί, σε περίπτωση επίθεσης, τον χώρο που θα δοθεί η τελική μάχη. Μια μυστική κρύπτη στο άβατον του ναού, οδηγεί στο υπόγειο πέρασμα διαφυγής. Σύμφωνα με το σχέδιο, ακολουθεί η ανατίναξη του ναού και ο αποδεκατισμός των επιτιθέμενων ζόμπι.

“...έπεσε μία βόμβα... και πέθαναν όλοι...” , φινάλε από την ταινία Ninja Action Gore


δείτε και ψηφίστε εδώ την πινακίδα της λύσης που στάλθηκε από τους archipunks στο διαγωνισμό zombie safe house 2011. Thumbs up!