19/3/11

Πεδίο δόξης λαμπρό

Κοντεύει να περάσει ένας ολόκληρος μήνας από τότε που ανακοινώθηκε η παράταση για την τακτοποίηση και αισθάνομαι όπως τότε που έδωσα πανελλήνιες! Διάβασμα, πολύ διάβασμα, μετά εξετάσεις και ξαφνικά… καθισιό! Διακοπές!

Έτσι και τώρα. Ο Έλλην νεοέλλην πάλι το άφησε για το τέλος, οι μηχανικοί έτρεχαν και…Πιστεύω ότι όταν θα έχει τελειώσει όλο αυτό το happening με τους συνωστισμούς, τις ουρές και τις φασαρίες (μην ξεχνάμε ότι έπονται τα αυθαίρετα!), όλοι θα το θυμόμαστε για τα καλά! Όλοι θα έχουμε να πούμε ιστορίες για τους αναρίθμητους φακέλους που είδαμε να φτιάχνουν πύργους στους διαδρόμους των πολεοδομιών, τις ατέρμονες συζητήσεις με συναδέλφους περιμένοντας στις ουρές των πρωτοκόλλων και των ελεγκτών, ακόμα και τα αξημέρωτα εγερτήρια για να γράψεις έγκαιρα το όνομά σου στη λίστα.

"Πεδίο δόξης λαμπρό αγαπητοί μου. 
Τώρα εκτός από το γήπεδο, μπορείτε να πάτε και μέχρι την κοντινότερη πολεοδομία 
για ένα απελευθερωτικό χέρι ξύλο!"

Βεβαίως, το παραπάνω απόσπασμα είναι για μια ακόμα φορά ότι μας ...επέτρεψαν να δούμε. Οι άμοιροι δημοσιογράφοι ούτε που τόλμησαν να μπουν παραμέσα, στα άδυτα της πολεοδομίας! Το ρεπορτάζ είναι από την πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής. Αλήθεια, πόσοι ξέρουν τι συνέβαινε μέσα; Ιδού λοιπόν η αλήθεια!

Η λίστα αναμονής για τους ημιυπαίθριους ξεκινούσε (χωρίς υπερβολή) από τις 4.00 τα ξημερώματα! Πήγαινες, έγραφες το όνομά σου και περίμενες υπομονετικά. Κάποιοι έπαιρναν και τον υπνάκο τους στο αυτοκίνητο! Και την κατάλληλη στιγμή, ο πονηρός μηχανικάρας θεώρησε ότι, εφόσον έλειπαν όλοι, μπορούσε να την ξεκολλήσει και να κολλήσει μια καινούρια, όπου φυσικά εκείνος θα είχε το νούμερο ένα! Και κανένας άλλος! Ο δύσμοιρος που περίμενε από τις 4.00 και όλη εκείνη την ώρα κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου όταν γύρισε και είδε ότι η λίστα είχε αλλάξει, δεν είχε και πολλές επιλογές!! Έγινε ινδιάνος! Κι ο ένας δεν ήταν ένας... Ήταν πολλοί! Και κάπως έτσι προέκυψε ένα τέτοιο χαρτάκι που κολλήθηκε ακριβώς δίπλα απ' τη λίστα! Σε λίγο θα μιλάμε για τα καρτέλ των διαδρόμων των πολεοδομιών!!!

Μην πτοείστε όμως... Μέχρι να παρθούν οριστικές αποφάσεις για τη σχέση του ιδιώτη αρχιτέκτονα μηχανικού με την μελέτη βάσει νομοθεσίας και την διεκπεραίωση στην πολεοδομία εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε… Και λέμε να το κάνουμε ...ηλεκτρονικά!